torsdag 9 juli 2015

Realty income corp (O)



Investerade i Realty Income corp efter helgens granskning av dem. Har en plan att jag ska månadsspara i de bolaget nu när Avanza har så lågt courtage 1 USD per order så passar bra att månadsspara. Köpte in mig på krusen 46,32 USD vilket innebär en utdelning på 4,9% som känns helt okej. Kommer fylla på varje månad nu under de här året iaf så för mig gör det inget om kursen går ner en aning under året. De är mitt första innehav som kommer att ge mig utdelning varje månad så något nytt men känns helt rätt och trevligt med utdelning varje månad även om den inte blir så hög i början. Men blir roligt att följa ökningen och samtidigt se att jag får en högre utdelning för varje månad.

Nu ska jag in på Adlibris och kolla om jag hittar nå bra att läsa till semester dem har fyra pocket för 99kr nu så det är ju ett fantastiskt pris.    

onsdag 1 juli 2015

Halvårsrapport av portföljen!


Ja nu har halva året gått och vi kliver in i Juli med positiva nyheter från Grekland som börsen gillade.
Juni var en månad som har vart turbulent både upp och ner men vi sluta tillslut ner med ca 4,5 % vilket oron i Grekland hade mycket att göra med. Min portfölj sjönk med ungefär det samma lite mer ca 4,7% vilket jag inte är nöjd med men så kan det vara ibland.
jag har gjort en del förändringar i juni i min portfölj.
Största förändringen är att jag sålt av båda min fonder som var placerade mot den svenska marknaden , inget jag hade planerat men jag hoppas på att börsen kommer att fortsätta lite till ner under sommaren och eftersom jag hade över 40% i vinst på dessa två fonder så sålde jag av dem innan de rasar mer och min tanke är ju att investera dem i aktier i höst eller iaf sensommar beroende på hur börsen rör sig här under sommaren.
Har blivit ett litet inköp i Industrivärden på 162,2kr inget speciellt bra inköp men ett stödköp för att fylla på med lite aktier i ett bolag som jag vill ha med som grund i min portfölj och idag inte har så stor vikt i.

När nedan kommer en presentation av portföljer samt fördelningen mellan aktier och fonder.


Som ni ser så har fonddelen minskat en hel del och aktier och likvida medel ökat en del. 
Börjar känna mig ganska nöjd med fördelningen i portföljen och så snart jag tror de blir köp dags då blir det att gå in med de 24% som ligger som likvida medel i några ytligare bolag. 

I helgen tänkte jag sätta mig kolla på några olika bolag som jag fått upp ögonen för och ett är bland annat Realty income Corp som känns intressant men måste kolla mer har bara läst om bolaget på några olika bloggar måste sätta min in i det själv.